Linka bezpečí letos slaví 30 let pomoci dětem a mladistvým v krizových situacích. Od svého založení v roce 1994, kdy vznikla jako druhá linka svého druhu v Evropě, odbavila již více než 10 milionů kontaktů – nejen telefonických, ale i písemných a online. Její služby jsou nepřetržitě vytíženy, bez ohledu na společenské události či roční období.

V posledních letech dominuje na Lince bezpečí téma psychických obtíží, ke kterému se během pandemie covidu-19 přidaly i problémy spojené se strachem z nemoci, hospitalizace či obavami o zdraví blízkých. S vypuknutím války na Ukrajině vzrostl i strach z ozbrojených konfliktů

Na webu www.linkabezpeci.cz najdou děti a jejich blízcí rozsáhlý poradenský obsah, včetně tipů na řešení problémů, blogů či podcastů, jakou jsou Na tenké Lince a Utržené sluchátko. S projektem Linka bezpečí NAŽIVO navíc zkušení lektoři vyjíždí za dětmi přímo do škol, volnočasových či sportovních klubů.

Chcete podpořit Linku bezpečí?  Připojit se může každý. Veškeré informace naleznete na stránkách Klubu Linky v bezpečí: www.klublinkyvbezpeci.cz.

Ilustrační foto: Shutterstock