Od začátku války na Ukrajině uběhly v únoru dva roky. Ihned po ruské invazi se ve společnosti zvedla obrovská vlna podpora a solidarity.

Dnes už zájem slábne, situace na frontě se ale nijak nezlepšila. V řadách vojáků i civilistů si vyžádala desítky tisíc mrtvých a zraněných. Vojáci na Ukrajině denně nasazují životy, abychom my nemuseli. Bojují nejen za svou, ale i za naši svobodu budoucnost.

Organizace Post Bellum a jejich projekt Paměť národa spojily síly s Donio. Jejich společným cílem je vybavit dvě polní nemocnice v Doněcké oblasti. Finance ze sbírky poslouží na nákup lékařského materiálu pro nemocniční zařízení v Doněcké oblasti, která se nacházejí přibližně 15–20 kilometrů od linie bojů. Jsou to menší polní nemocnice, které jsou umístěny v terénu, a proto se nestávají terčem útoků. Pracují zde desítky zdravotníků, kterým ale často chybí kvalitní přístroje a lékařské vybavení.

Pomozte vybrat celkem 20 milionů, aby mohly být vybaveny dvě polní nemocnice, které hrají zásadní roli při záchraně životů, a to jak pacientů, tak i samotných zdravotníků.

Nebuďte pasivní, zachraňujte životy i vy!

https://donio.cz/nebud-pasivni