Neziskové organizace již během víkendu zareagovaly na varování meteorologů ohledně vydatných dešťů, které zasáhly tisíce domácností. Spustily mimořádné sbírky a poskytují pomoc lidem postiženým záplavami.

Sbírky jsou primárně zaměřeny na pomoc lidem, kteří se kvůli povodním ocitli v těžké situaci, a na obnovu postižených oblastí. Humanitární organizace spolupracují s integrovaným záchranným systémem (IZS), krajskými i obecními hasičskými krizovými štáby a navzájem se koordinují a pomoc průběžně přizpůsobují momentální situaci.

Chcete pomoci obětem povodní? Zde je seznam a odkazy na ověřené sbírky organizací, které pomáhají:

Na portálu Darujme.cz je k dispozici souhrnný seznam organizací s přímými odkazy na možnosti podpory: https://www.darujme.cz/projekty/1200006/highestCollectedMoney.

Mezi zapojené organizace patří například ADRA, Armáda spásy, Člověk v tísni, Charita ČR, Diakonie ČCE, Nadace Partnerství, Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové a další se průběžně přidávají.

Sbírky na pomoc rovněž organizují:

Český červený kříž: https://www.cervenykriz.eu/aktuality/povodne-2024

Donio:  https://donio.cz/pribeh/23787-pomoc-lidem-postizenym-povodnemi-2024

Znesnáze21.cz: https://www.znesnaze21.cz/sbirka/pomozte-s-nami-lidem-zasazenym-povodnemi

Společně pomáháme 3x víc!

Díky našemu charitativnímu programu Pomáháme společně můžete svou pomoc znásobit.  Ke každému příspěvku, který zaregistrujete, TTC přidá dvojnásobnou částku. Finanční příspěvky budeme zpracovávat ve zrychleném režimu, aby se pomoc lidem zasaženým povodněmi dostala co nejdříve.

Darování potravin

Potravinové banky aktuálně poskytují pomoc členům IZS i lidem zasaženým povodněmi. Jejich význam naroste zejména po opadnutí vody, ale již nyní hlásí nedostatek balené vody a instantních potravin, jako jsou polévky či těstoviny do hrníčku. Kontakty na místa, kde můžete potraviny darovat, najdete zde: https://www.potravinovebanky.cz/potravinove-banky-v-cr

Předem děkujeme za vaši podporu a ochotu pomoci.

Ilustrační foto: Shutterstock